Kun asioilla on oikeasti väliä

Pirjo Kivistö kirjoitti Evento-lehden blogiin ajatuksia siitä, miten ravintoloiden rakennuttajat ja suunnittelijat osaavat halutessaan hienosti ottaa huomioon tilan erilaiset käyttötilanteet. Esimerkissäni Pirjo kertoo miten Ravintola Meripaviljonki suunniteltiin alusta alkaen ajatuksella, että tilaa tullaan käyttämään erilaisissa yritystapahtumissa.

Ravintola Meripaviljonki on nyt ollut toiminnassa keväästä 2015 eli tätä kirjoitettaessa reilut kaksi vuotta. Useissa tapahtumissa on jo tullut todennetuksi miten tärkeää ennakkosuunnittelu oli. Ripustuspisteet, sähkösuunnittelu, datakaapelit, valaistus. Näiden lisäksi toki ravintolan arkkitehtuurin, kalustuksen, keittiön toiminnointojen ja kaiken muunkin suunnittelusta vastasivat ammattilaiset. Kun kaikki tehtiin hyvässä ja avoimessa yhteistyöprosessissa, on tällä hetkellä hyvä ja helppoakin suunnitella erilaisia yritystapahtumia tähän kelluvaan helmeen.

Lue tästä Evento-lehdessä julkaistu Pirjo blogi kokonaisuudessaan.

Tapahtumien takana -blogi avattu

Nyt se on siinä!

Lähes 20 vuoden työ tapahtumien parissa on tuonut paljon kokemusta, osaamista, näkemystä ja verkostoja.

Näistä lähtökohdista on nyt hyvä alkaa jakaa ajatuksia myös tapahtumien takana tapahtuvasta elämästä tuottajan silmin.

Tervetuloa siis lukemaan Pirjo Kivistö – Tapahtumien takana -blogia!

 

Raumalla valmistaudutaan Kariniemen uuden tuotantolaitoksen valmistumiseen

HKScan on avaamassa Raumalle uutta Kariniemen tuotantolaitosta. Rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja me pääsimme mukaan projektiin, kun suunnittelimme ja tuotimme kohteeseen harjannostajaiset.

Harjannostajaiset ovat sina vaativa juhla kaikessa yksinkertaisuudessaan. Juhla järjestetään aina keskeneräisessä rakennuskohteessa, joten se vaatii kaikilta osapuolilta tarkkaa suunnittelua ja projektinhallintaa.

Lue lisää suunnittelemastamme ja keskellä talvea tuottamastamme Kariniemen tuotantolaitoksen harjannostajaisista tästä.

 

Tapahtumamarkkinoinnin workshop Majvikissa

POINT Production jatkaa yhteistyötään Toimistosissien kanssa koulutuksen ja valmennuksen merkeissä.

Keskiviikkona 11.5.2016 on avoin Tapahtumamarkkinoinnin workshop Majvikissa.

Käsittelemme erilaisia tapahtumien osa-alueita, testaamme muutamaa ilmaista työkalua, jaamme kokemuksia ja ideoita, ratkomme tapahtumien haasteita. Koko päivän!

Kouluttajana POINT Productionin Pirjo Kivistö, jolla on 16 vuoden kokemus tapahtumista niin tapahtumatuottajana kuin alan yrittäjänä.

Lue lisää ohesta ja tule mukaan oppimaan lisää aina yhtä mielenkiintoisesta, innostavasta ja haasteellisesta toimialasta.

Tästä Toimistosissien sivuille tapahtuman tietoihin.

POINT Production on Intohimoinen yritys

Nyt on Intohimoisten yritysten aika – POINT Production on mukana Intohimoinen yritys 2016 -hankkeessa.

Inspired in Finland on Savonlinnan Oopperajuhlien käynnistämä hanke, joka kokoaa eväitä suomalaisen työelämän menestyksekkäälle tulevaisuudelle.
Hankkeen avulla kehitetään työelämää luovuuden, intohimon ja taidon lähtökohdista konkreettisin teoin ja yhteistyöllä yli rajojen. 

Tapahtumat tarvitsevat luovuutta, intohimoa ja taitoa. Siksikin tapahtumamarkkinointi ilmentää kolmivuotisen Inspired in Finland -hankkeen jokaisen vuoden teemaa.

Tapahtumamarkkinointi ja erilaiset yritystapahtumat herättävät osallistujissa ja järjestäjissä paljon intohimoa, sillä niissä on suuria mahdollisuuksia vaikuttamiseen. Tuo mahdollisuus kannattaa käyttää hyväksi ja suunnitella tapahtuma huolella tavoitteista alkaen aina viimeiseen toteutuksen hetkeen.

Intohimomme on ihmisten kohtaaminen.

Intohimomme on edesauttaa onnistuneiden kohtaamisen edellytyksiä.

Siksi teemme tapahtumia – tilaisuuksia kohtaamiseen.

 

Lue intohimoinen tarinamme Inspired in Finland -sivustolta tästä.

Lue Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilta intohimoisen hankkeen taustoista ja kokonaisudesta tästä – myös muista intohimoisista yrityksistä.

Sirkus valloitti Tokoinrannan Telinekatajan 50v-juhlissa

Voiko Suomessa järjestää syksyllä juhlat ulkona?
Kyllä voi, kun suunnitellaan kunnolla ja mietiään oikeat ratkaisut.

Telinekataja juhlisti syyskuussa 2015 kunniakasta 50-vuotista taivaltaan ja kutsui vieraat Tokoinrantaan.

POINT Production valittiin kilpailun kautta tapahtuman kumppaniksi, kun ehdotuksemme Urbaanista sirkuksesta puhalsi juuri oikean soundin tapahtuman tavoitteisiin. Telinekatajan ja sirkuksen yhdistää se, että tarkalla suunnittelulla ja tinkimättömällä tekniikalla päästään helponnäköisiin lopputuloksiin. Ulkopuolisten on haastavaa ymmärtää kuinka paljon tietoa ja taitoa taustalla on ennen kuin lopputulos on nähtävissä ja käytössä. Oli kyse sitten rakennustelineistä, muista telineratkaisuista tai siitä sirkusesityksestä.

Syyskuu ajankohtana ulkojuhlissa oli myös haastava kokonaisuus. Tämä juhlat onnistuivat siksi, että POINT Productionin toimiessa projektijohtajana ja pääsuunnittelijana oli valitut kumppanit alansa huippuja. Merkittävä rooli oli Telinekatajan oman tytäryhtiö KatajaEventin panos. He vastasivat juhlateltasta ja kalustuksesta. Telttaratkaisussa päädyttiin lasiseinäiseen juhlatelttaan, jonka ikkunoista aukesi näyttävä maisema iltavalaistuun Helsingin keskustaan. Juhlavuutta tuotiin ripustamalla ikkunoihin mustat valoverhot ja niihin musta-kultaiset puffit tampeiksi. Telinekatajan omat tuotteet saivat innovatiivisesti uutta käyttötapaa, kun ne valjastettiin lasipintaisten buffetpöytien rungoiksi, tilan somisteiksi ja keskuslavan tukitelineiksi sirkuslaisten esityksiin ja tekniikan ripustuksiin. Metalliset telinerakenteet olivat näyttävät elementit, kun tekniikasta vastanneen Acus Audion valoteknikot suunnittelivat koko tilan valaistuksen niitä korostaen.
Kaikkien osa-alueiden ratkaisut suunniteltiin tukemaan juhlavaa ja rentoa juhlatilaisuutta huomioiden erittäin haastavat olosuhteet.

Hyvä suunnittelu palkitsi juhlapäivänä, kun syysmyrskystä huolimatta juhlateltassa oli lämmintä ja tunnelmallista alusta loppuun saakka.

Juhlien tekniikasta vastasi Acus Audio, esityksistä Circus Helsinki, Reija Lang Band ja Boston Promenade sekä illusionisti Henri Kemppainen. Mukana myös PhotoBooth ja Visanka Yhtiöt. Ruokatuotteesta vastasi Cafe Piritta.
Puitteet kaikelle rakensi KatajaEvent: telttaratkaisut, lavarakenteet ja kalusteet.

Tässä muutamia makupaloja valokuvien kautta.
Kuvista vastaa luottokuvaajamme Mikko Reinikainen.

Sirkus ja Telinekataja  Telineet buffana Telinekataja ja KatajaEvents Reija Lang Band Sirkus ja Telinekataja  Telinekataja 50vKatajaEvents Tokoinranta Telinekataja 50v juhlatSirkus valloitti Tokoin rannan - Telinekataja 50vSirkusta TelineilläTervetuloa Pirjo Kivistö

SPECTRE tähditti Fujitsun tapahtumaa Lasipalatsin Bio Rexissä

Lokakuun lopussa sai jälleen ensi-iltansa odotettu uusi BOND-elokuva.

Tätä merkkitapausta todisti myös ensimmäisten joukossa Fujitsu Finland, jonka asiakastapahtuma rakennettiin niin sisällöllisesti kuin somistuksellisesti elokuvan teeman ympärille.
Ja toki vieraat näkivät elokuvankin ennakkonäytöksenä.

Tapahtuman tarjoiluista vastasi luonnollisesti Ravintola Lasipalatsi.

Asiaohjelmaa täydennettiin illan mittaan myös viihteellä, josta vastasi Magic Engine feat. Elina Arlin:Tribute to James Bond.
Tekniikasta vastasi Yucca-tiimi. Näyttävän somistuksen suunnitteli POINT Production ja ideat toteutti Taikomo.

ps. Tapahtumassa mukana olivat myös 007 Travelles-väki, jotka kirjoittivat tapahtumasta blogiinsa. Klikkaa sinne tästä.

 

Muutamia kuvia tapahtumasta:
Kuvista vastaa luottokuvaajamme Mikko Reinikainen.

BioRex-somisteseinä Elina ja William Henri Jukka Lusua Lapa-buffa Petri Pirjo takka

 

Kuplivaa kevättä onnettaren suosikille Terhi Kaskimiehelle!

10.4.2015 10-vuotisjuhla-arvontamme onnettaren suosikki  oli Terhi Kaskimies Helsingin kaupungilta. Kävimme ilahduttamassa Terhiä pullolla vuosikertashamppanjaa juuri Vapun alla.

Terhi valikoitui uutiskirjeemme vastaanottajista voittajaksi onnenkoodilla T120.

Tämä koodi syntyi näin:

Huhtikuussa POINT Production oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Tamron 120-vuotisjuhlakonserttia Tamperetalossa.

Onnittelu vielä kerran Terhille ja Tamrolle!

Haluaisiko sinä osallistua vuoden 2015 aikana joka kuun 10. päivä järjestettävään arvontaamme? Liity mukaanIDEASHOTTIMME tilaajaksi ja olet mukana arvonnassa!

TaustaaPOINT Production täyttää 10-vuotta vuonna 2015.

ps.eikö olekin upea artikkelikuva! Se ja muita vinkkejä ilmapallosomistuksiin Party Favors Ideas -blogista täältä.