Tässä uutisissa julkistamamme juttu Telinekatajan 50v juhlista, jotka järjestettiin haastavissa olosuhteissa syyskuussa 2015.

Toteutimme tapahtuman avaimet käteen -sopimuksella, jossa vastuullamme oli koko projekti konseptisuunnittelusta toteutukseen ja projektin hallintaan.

Onko kiire?
Katso tästä minuuttiin tiivistettynä tunnelmia, kuvia ja videota Telinekatajan Urbaanista sirkuksesta:


TAPAHTUMAN KUVAUS:

Voiko Suomessa järjestää syksyllä juhlat ulkona?
Kyllä voi, kun suunnitellaan kunnolla ja mietitään oikeat ratkaisut.

Telinekataja juhlisti syyskuussa 2015 kunniakasta 50-vuotista taivaltaan ja kutsui vieraat Tokoinrantaan.

POINT Production valittiin kilpailun kautta tapahtuman kumppaniksi, kun ehdotuksemme Urbaanista sirkuksesta puhalsi juuri oikean soundin tapahtuman tavoitteisiin. Telinekatajan ja sirkuksen yhdistää se, että tarkalla suunnittelulla ja tinkimättömällä tekniikalla päästään helponnäköisiin lopputuloksiin. Ulkopuolisten on haastavaa ymmärtää kuinka paljon tietoa ja taitoa taustalla on ennen kuin lopputulos on nähtävissä ja käytössä. Oli kyse sitten rakennustelineistä, muista telineratkaisuista tai siitä sirkusesityksestä.

Syyskuu ajankohtana ulkojuhlissa oli myös haastava kokonaisuus. Tämä juhlat onnistuivat siksi, että POINT Productionin toimiessa projektijohtajana ja pääsuunnittelijana oli valitut kumppanit alansa huippuja. Merkittävä rooli oli Telinekatajan oman tytäryhtiö KatajaEventin panos. He vastasivat juhlateltasta ja kalustuksesta. Telttaratkaisussa päädyttiin lasiseinäiseen juhlatelttaan, jonka ikkunoista aukesi näyttävä maisema iltavalaistuun Helsingin keskustaan. Juhlavuutta tuotiin ripustamalla ikkunoihin mustat valoverhot ja niihin musta-kultaiset puffit tampeiksi. Telinekatajan omat tuotteet saivat innovatiivisesti uutta käyttötapaa, kun ne valjastettiin lasipintaisten buffetpöytien rungoiksi, tilan somisteiksi ja keskuslavan tukitelineiksi sirkuslaisten esityksiin ja tekniikan ripustuksiin. Metalliset telinerakenteet olivat näyttävät elementit, kun tekniikasta vastanneen Acus Audion valoteknikot suunnittelivat koko tilan valaistuksen niitä korostaen.
Kaikkien osa-alueiden ratkaisut suunniteltiin tukemaan juhlavaa ja rentoa juhlatilaisuutta huomioiden erittäin haastavat olosuhteet.

Hyvä suunnittelu palkitsi juhlapäivänä, kun syysmyrskystä huolimatta juhlateltassa oli lämmintä ja tunnelmallista alusta loppuun saakka.

Juhlien tekniikasta vastasi Acus Audio, esityksistä Circus Helsinki, Reija Lang Band ja Boston Promenade sekä illusionisti Henri Kemppainen. Mukana myös PhotoBooth ja Visanka Yhtiöt. Ruokatuotteesta vastasi Cafe Piritta.
Puitteet kaikelle rakensi KatajaEvent: telttaratkaisut, lavarakenteet ja kalusteet.

Klikkaa tästä suosituksiin, jossa myös Telinekatajan palaute projektista: ”Juhlamme oli enemmän kuin uskalsimme odottaa.”

Tässä muutamia makupaloja valokuvien kautta.
Kuvista vastaa luottokuvaajamme Mikko Reinikainen.

Sirkus ja Telinekataja Telinekataja 50v juhlat KatajaEvents Tokoinranta Telinekataja 50v Sirkus ja Telinekataja Reija Lang Band Telinekataja ja KatajaEvents Telineet buffana